رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي وگردشگري آذربايجان شرقي افزود: اين شورا براي بررسي و تکميل پرونده اشياي منقول و تاريخي در استان آذربايجان شرقي با حضور جمعي از متخصصان امر تشکيل يافته و فعاليت مي کند.
به گفته محمدي، اشياي تاريخي پس از ثبت در فهرست ميراث منقول، صاحب شناسنامه و سند ثبتي ميشوند و در ضمن حق مالکيت اثر نيز براي مالک آن محفوظ خواهد ماند.
وي در مورد مزاياي ثبت آثار در فهرست ميراث منقول گفت: به غير از تاريخ گذاري و تهيه شناسنامه کارشناسي براي آثار، پس از ثبت و سنددار شدن اشياي تاريخي منقول، اين آثار تحت حمايت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري خواهند بود و در صورت تشخيص کارشناسان، عمليات حفظ و مرمت نيز بر روي آنها انجام خواهد گرفت. همچنين در صورت بروز سوانح مختلف و يا سرقت اثر، از مالکان آثار ثبت شده حمايت مي شود.
محمدي همکاري در جهت ثبت آثار منقول را نشانه توجه به تاريخ و پيشينه کشور و قدمي در جهت حفظ و حمايت از ميراث فرهنگي دانست و افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي ثبت ميراث منقول که تحت تملک مالکان شخصي و يا مالکان حقوقي يعني ادارات و سازمانهاي دولتي و غير دولتي که اشيا و آثار تاريخي منقول در اختيار دارند آمادگي دارد و افرادي که مايل به همکاري با سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري هستند مي توانند جهت کسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن 3375197-0411 تماس حاصل کنند.
وي در پايان گفت: استان آذربايجان شرقي با توجه به قدمت و پيشينه اي که داراست و به دليل واقع شدن در شاهراه ارتباطي ابريشم، در دورانهاي مختلف تاريخي حايز اهميت بوده و اشيا و آثار بسياري از هر دوره تاريخي در آن يافت مي شود. گنجينه موزه آذربايجان و ساير موزه هاي شهر تبريز و استان هم گواهي بر اين مدعا هستند و اين مسئله لزوم توجه به اشيا و آثار تاريخي و هنري و فرهنگي و منظم کردن آنها در استان را بيشتر ميکند./106
انتهای پیام/